Nedsat hørelse i øret og de bedste produkter

Nedsat hørelse i øret og de bedste produkter

Her hos Siemens mener vi, det er vigtigt at vide, hvordan ens hørelse samt ører fungerer. Kommunikation består af mange forskellige dele, og vores hørelse er en stor del af det. Vi mennesker kan registrere frekvenser, lydtryk og retninger, og vi har udviklet vigtige lydbaserede systemer som sprog og musik. Vi vil helst vide alt, hvad der er nødvendigt at kende til inden for dette emne, så vi kan producere de bedste produkter til dig med nedsat hørelse.

 

Hvordan virker din hørelse?

Et øre virker som en forstærker for din hørelse. Øret består af tre forskellige dele; det ydre øre, mellemøret og det indre øre. Den ydre del omfatter den synlige del af dit øre samt øregangen med trommehinden for enden. Det ydre øre opfanger lydbølger og sender bevægelserne ind til trommehinden, der bliver sat i svingninger.

 

Mellemøret er et rum fyldt med luft, hvor der også findes tre små knogler, der overfører bevægelserne fra trommehinden videre ind til væsken i det indre øre. Derudover sidder der to små muskler ved knoglerne, som trækker sig sammen, når øret hører en høj lyd, og dermed mindskes lydtrykket, så det indre øre samt din generelle hørelse beskyttes.

 

I det indre øre sidder en lille ”snegl” fyldt med væske. I denne øresnegl er der omkring 30.000 sanseceller, der aktiveres af væskens bølgebevægelser. Cellerne er opdelt i grupper, der tager sig af hver deres frekvenser; det lyse diskantområde og det mørke basområde. Bevægelserne omdannes til elektriske impulser, der sendes til hjernen af hørenerven. Således virker din hørelse.

 

Har du nedsat hørelse?

Øret er meget følsomt, og den mindste ændring i dets komplicerede system kan give dig nedsat hørelse. Årsagerne til nedsat hørelse kan være støjskader eller skader som følge af infektion eller slag mod kraniet. Det kan også være aldersforandringer i øresneglen eller arvelig hørenedsættelse. Derudover kan det være betændelse eller voks i det ydre øre eller væske i mellemøret, og ellers kan det være mellemørebetændelse. Sidst men ikke mindst kan det være tinnitus, Menières sygdom eller en svulst på hørenerven.RETUR TIL FORSIDE

footer

Du er her:

Klassisk websted

  • © Siemens Høreapparater A/S 2001 - 2012

  • All Rights Reserved |
  • Imprint